O rama este mai mult decat o protectie pentru o fotografie, un portret sau un tablou. O rama intensifica ceea ce exprima tabloul sau fotografia inramata.

Indiferent ca alegi sa inramezi o imagine printata, un tablou sau o fotografie speciala, este foarte important sa alegi o rama care sa nu distraga atentia de la imagine, dar care, in acelasi timp, sa o completeze.

Culoarea pe care o alegi pentru rama trebuie sa scoata in evidenta imaginea pe care o inrameaza si sa defineasca stilul tau personal. Rama poate fi aleasa nu numai in functie de potrivirea cu obiectul inramat, poate de asemenea sa se puna accentul pe potrivirea cu stilul spatiului in care va fi pozitionata aceasta. Inainte de a lua decizia asupra culorii pentru rama, ofera-ti timp pentru o privire de ansamblu asupra spatiului in care vei pune rama si ce aport doresti sa aduca rama.

Rama neagra

Rama de culoare neagra este o alegere sofisticata si clasica in acelasi timp. Aceasta culoare de rama se potriveste perfect pentru fotografii si printuri grafice, o alegere foarte buna pentru fotografii alb-negru, oferindu-le un aspect echilibrat. Rama neagra va accentua detaliile intunecate ale fotografiei si ofera contrast celor mai luminoase.

Rama alba

Rama de culoare alba este potrivita pentru arta contemporana si fotografii cu aspect minimalist. In timp ce rama neagra ofera un aer elegant, cea alba este mai casual.

Rama de culoarea lemnului

O rama de culoarea lemnului adauga un plus de valoare imaginii pe care o inrameaza.
Lemnul de culoare inchisa ofera ramei aspect de rezistenta si calitate.
Rama din lemn de culoare medie ofera un plus de caldura.
Lemnul deschis la culoare aduce un plus de gratie imaginii si incaperii. Ramele de culoarea lemnului se potrivesc atat intr-o incapere decorata modern, cat si intr-o incapere cu decor rustic.

Rama metalica

Rama metalica se potriveste perfect fotografiilor clasice, cum ar fi portretele si peisajele. Argintiul sau auriul sunt o alegere perfecta pentru o rama cu un aspect modern, fin si elegant. O rama metalica accentueaza culorile imaginii, facandu-le mai vibrante si atragatoare. Si ramele metalice se potivesc de minune fotografiilor alb-negru.

Rame in culori puternice

Rama colorata poate aduce un plus de veselie incaperii. Opteaza pentru astfel de culoare a ramei daca vrei sa scoti din anonimat o camera alba de exemplu. Ramele colorate sunt potrivite pentru camerele copiilor care sunt atrasi de tot ce este cat mai viu colorat.