Rame de lemn

Lemnul este unul dintre cele mai folosite materiale din lume. Aproape fiecare tip de lemn poate fi folosit pentru confectionarea ramelor.

Fa o alegere eleganta pentru rama fotografiilor tale, alege o rama din lemn deschis la culoare. Ramele din lemn deschis la culoare se potrivesc cu orice stil si design. Ramele de dimensiuni mici sunt potrivite pentru inramarea fotografiilor sau altor lucrari artistice de dimensiuni mici. Dimensiunile ramelor se ajusteaza in functie de nevoile si preferintele tale.

Vrei ca lucrarea inramata sa fie in centrul atentiei? Adauga o culoare de fundal pentru imaginea inramata si foloseste o rama de dimensiuni mai mari. Poti folosi ca fundal albul, griul sau orice alta culoare doresti, lemnul deschis la culoare se potriveste in orice combinatie.

Ramele din lemn deschis la culoare rezoneaza bine alaturi de rame din lemn albe sau negre. Pentru un aspect modern, dar cald in acelasi timp, combina diferite tipuri de rame. Lemnul de esenta moale este de obicei mai deschis ca si culoare.

Lemnul de esenta tare creste mult mai lent spre deosebire de celelalte tipuri de lemn. Ramele din lemn de esenta tare sunt de obicei mai scumpe decat cele din esenta moale, materia prima fiind mai scumpa.

Acest tip de lemn este mai inchis la culoare, deci se poate opta pentru rame confectionate din acest lemn daca dorim sa optam pentru culori mai inchise.

Sunt numeroase tipuri de lemn care sunt folosite in industria productiei de rame: plop, diferite specii de artar, frasin, cires, mahon, mai multe specii de stejar, fag, padauk, nuc, brad.

Lemnul este un material durabil, deci putem obtine rame pe care sa le folosim o perioada foarte lunga de timp, dar care sa isi pastreze aspectul.

Pentru a decora o incapere cu rame de fotografii sau tablouri, se pot alege culori asemanatoare mobilierului din incapere, sau , pentru  a crea un impact mai puternic, culori contrastante.