Rama tablou cu passe-partout

În primul rând, cred că este important să știm ce este un passe-partout.

Passe-partout-ul servește pentru a proteja opera de artă de sticlă din fața acesteia. Se compune dintr-o bucată de carton de dimensiunea sticlei, în care se va tăia o fereastră, adesea cu margini înclinate la 45 °, la dimensiunea picturii. Passe-partout-ul este apoi plasat deasupra picturii, între pictură și sticlă.

Passe-partout-ul poate fi folosit pentru a face ca obiectul înrămat să ocupe mai mult spațiu atunci când este pus în ramă.

Passe-partout-ul vine în multe culori și texturi și va fi adesea folosit ca element decorativ, pentru a adăuga o notă personală operei de artă.

Cu ce ajută un passe-partout opera de artă atunci când este înrămată ?

1. Oferă protecție

Scopul principal al unui passe-partout va fi să protejeze obiectul de artă de atingerea sticlei. Passe-partout-ul este, prin urmare, utilizat atunci când înrămați opere de arta in: acuarele, litografii, creioane, pasteluri, etc.

Care este motivul pentru care obiectul înrămat nu ar trebui să atingă sticla ramei?

1. Schimbarea nivelurilor de umiditate dintr-o cameră poate cauza formarea condensului pe suprafața sticlei din interiorul ramei. Umezeala va pătrunde apoi în hârtia care este presată pe sticlă. Acest lucru vă va decolora tabloul și ar putea face ca pictura dvs. să se lipească de sticlă pe măsură ce umezeala se usucă. Această aderență se poate întâmpla și dacă suportul piesei originale este moale sau lipicios.

2. Știm cu toții că sticla transferă căldura foarte eficient, prin urmare, dacă opera dvs. de artă este presată pe sticlă, este mai probabil sa se încrețească sau să se deformeze, deoarece va fi o schimbare bruscă a temperaturii între partea din față și cea din spate a ramei.

Rama tablou cu passe-partout

2. Scoate în evidență obiectul înrămat

Rama tablou cu passe-partout

Passe-partout urile sunt disponibile într-o gamă largă de culori și puteți folosi passe-partout pentru a accentua componentele din obiectul de arta înrămat de dvs. Cu toate acestea, este cel mai sigur să păstrați culoarea passe-partout ului sobră, deoarece nu veți dori să distrageți atenția de la opera de artă.

Un passe-partout colorat ar trebui să completeze opera de artă.

Rețineți că materialele utilizate pentru înrămare nu trebuie să conțină substanțe acide și este ideal sa fie confecționate pe bază de bumbac. De ce? Deoarece materialele pe bază de celuloză din lemn nu sunt la fel de rezistente și pot îngălbeni în timp hârtia lucrărilor de artă.

3. Rol de aerisire

Grosimea passe-partout-ului este alegerea dvs. și este întotdeauna cel mai bine să alegeți un passe-partout cât mai gros, deoarece un passe-partout subțire nu va permite obiectului de artă înrămat să respire. Un passe-partout mai lat, pe de altă parte, vă permite să acordați mai multă atenție obiectului înrămat.

Rama tablou cu passe-partout

4. Îmbină obiectul de arta înrămat cu încăperea

Passe-partout este, de asemenea, oportunitatea de a face trecerea cât mai plăcută între pictură și peretele pe care este expusă aceasta.

Rama tablou pe perete cu passe-partout